WATERING FLOWERS

1.MAY - 22. MAY 2021

INDIGO RICHARDS

3D UDSTILLING

Richards fortsætter med WATERING FLOWERS sine eksperimenter med det ukontrollable element vand, som hun tilføjer akryllen i rigelige mængder...

Således var det heller ikke intentionelt, at der opstod blomster på lærrederne. Oprindeligt var det vandets hvirvlende bevægelser, som var under eksamination: hvirvlen i bækkens vand, i de opstigende dampskyer og i isens krystaller. Spiralformen som går igen fra de mindste til de største objekter i naturen – fra sneglehuset til orkanens øje.

På helt tæt hold får vi lov til at studere den æstetiske symbiose, der opstår, når tunge maskiner indhugger maskinelle mønstre i de organiske klippevægge. Når jernkonstruktioner kaster dansende skygger på naturens flader. Eller omvendt. Når naturens vilde kræfter kysser asfalt og beton. Når himlens blændende skær gennembryder og modellerer det industrielle mørke til en grafisk skulptur..

Men i arbejdet med vandhvirvler voksede blomster frem på lærredet. Og efter en indledende modvilje voksede motivet også på kunstneren: Blomsten, som pryder den fuldtudviklede plante. Kronen på værket. Den forgængelige skønhed, som stolt bærer frøene til artens overlevelse. Sart og kraftfuld..

Previous
Previous

KALKLAND / SØREN R. & HANNE F.

Next
Next

DRØMMER / RASMUS ECKHARDT